Karhunkaataja

Pituus: 320 km

Matkasuositus: Aktiivipyöräilijälle 2-3 päivää, kulttuurimatkana 5-7 päivää

GPX-tiedosto navigointia varten: Karhunkaataja

Kurkkaa matkavinkit Hopealinjojen Karhunkaataja -Aktiivipassiin täältä!

Karhunkaataja on Näsijärvireitin Grand Tour. Mittaa koko reitille tulee noin 320 kilometriä, joten poljettavaa riittää vähän harjaantuneemmallekin tekijälle.

Reitti sulkee sisäänsä Helvetinjärven kansallispuiston rotkojärvineen. Samoin toinen klassikkokohde, Torisevan rotkojärvet ovat aivan reitin varrella. Mänttä-Vilppulan taideaarteet tulevat tutuiksi ja mm. Ruoveden saarimaisemat ovat innoittaneet lukuisia suomalaisen kulttuurin suuruuksia Runebergistä Gallen-Kallelaan luomaan täällä töidensä parhaimmistoa. Saman haltioitumisen, rauhan ja luonnon kauneuden voi yhä kokea tänäkin päivänä, kun vain malttaa pysähtyä.

Reitti jakautuu luontevasti useamman yön reissuksi, jolloin päivämatkatkaan eivät veny liian pitkiksi ja jokaiselle päivälle jää uutta erilaista koettavaa. Näin aikaa jää muuhunkin kuin polkemiseen. Myötäpäivään kiertäessä viimeisen yön voi viettää myös Ruovedellä ja loikata siellä vaikkapa Tarjanteen kyytiin, jos jalkoja alkaa painaa ja viimeinen etappi tuntuu liian raskaalta. Muutenkin reitti on monin tavoin laivalla räätälöitävissä. Polkumatkaa voi myös halutessaan lyhentää seurailemalla pääteitä, mutta kannattaa mieluummin varata enemmän aikaa ja nauttia kiireettömämmin pikkuteiden maisemista.

Katso lisää reissuideoita matkavinkeistä.

Palvelut reitin varrella

Näe ja koe reitin varrella