Reitit

Näsijärvireitillä on kolme runkoreittiä ja useita näiden ympärille rakennettuja matkamahdollisuuksia. Reittien varrelta ja ympäristöstä olemme hakeneet pyöräilijöille soveltuvia palveluetappeja – ruokaa, juomaa, majoitusta sekä kaikenlaista mielenkiintoista tehtävää ja nähtävää. Voit siis räätälöidä suosikkikohteidesi pohjalta parhaan reitin reissullesi!

Henkiseksi lähtöpisteeksi olemme valinneet Mustalahden Sataman Tampereella, mutta voit lähteä liikkeelle aivan mistä vain matkan varrelta, kiertää myötä- tai vastapäivään ja hyödyntää laivaa tai junaa osan matkasta.

Koko reitistön PDF-kartta löytyy täältä!

Rantatie

Pituus: Koko kierros n. 145 km tai n. 60-70 km käyttäen Tarjanne-höyrylaivaa toiseen suuntaan. Rantatie on Näsijärvireitin oma rengastie, se seurailee nimensä mukaisesti Näsijärven suurten selkien rantoja. Tiet ovat rauhallisia ja järvimaisemat komeita.

Karhunkaataja

Pituus: 320 km. Karhunkaataja on Näsijärvireitin Grand Tour. Mittaa koko reitille tulee noin 320 kilometriä, joten poljettavaa riittää vähän harjaantuneemmallekin tekijälle. Reitti sulkee sisäänsä Helvetinjärven kansallispuiston rotkojärvineen. Samoin toinen klassikkokohde, Torisevan rotkojärvet ovat aivan reitin varrella.

Patruunan polku

Pituus: 150 km. Patruunan polku vie Näsijärven pohjoiselle seikkailulle, joka ei jätä polkijaansa kylmäksi! Reissulta löytyy upeita Helvetinjärven kansallispuistomaisemia, Virtain kuulaita tuulia, Ruoveden rantamaisemia ja Serlachiuksen kotikontuja Mänttä-Vilppulan taideaarteineen. Reitti henkii upeaa historiaa ja kiehtovaa nykypäivää.