Mänttä-Vilppula: Vehkaniemen tila

Vehkaniemen pihapiiri sijaitsee hieman sivussa varsinaiselta reitiltä, mutta taiteennälkäisille poikkeama on mieleinen. Paikalla järjestetään kesän aikana taidenäyttelyitä, luentoja, taide-workshop sekä konsertti. Paikka sijaitsee Vehkajärven rannalla noin 30 km Virroilta kaakkoon. Toisaalta sijainti on varsin lähellä Pohjaslahden laivalaituria, joten sopiessa voi Tarjanteesta hypätä pois Pohjaslahdella. Ennakkoon sovittaessa järjestyy myös kyyti laiturista Vehkaniemeen.

Majoitusta löytyy Päärakennuksen salista sekä Luhtiaitan majoitushuoneista. Päärakennuksessa on 1-4 hengen huoneita ja näiden yhteydessä puusauna kolmelle hengelle sekä vastaremontoidut wc- ja pesutilat. Talon takana puutarhassa on suojaisa vilvoittelupatio. Luhtiaitan majoitushuoneet sopivat erityisesti omatoimimatkailijoille keväästä syksyyn. Kaikkien pihapiirin majoittujien käytössä on talon omassa rannassa sijaitseva tervantuoksuinen tynnyrisauna.

Lisäksi paikka vuokraa polkupyöriä. Aamiainen ja muu tarjoilu saatavilla ennakkotilauksesta. Liinavaatteet maksavat erikseen. Varaa majoitus etukäteen.