Mäntän luontoretki

Mäntästä löytyy taideaarteiden ohella myös luontokohteita vierailtavaksi. Mäntän luontoretken voi tehdä täysin junalla, ottamalla vain pyörän matkaan on paikanpäällä helppo tutustua nähtävyyksiin.

Lauantaina voi ottaa Tampereen rautatieasemalta klo 10.05 lähtevän junan. Vilppulan asemalla hypätään pois ja majoitutaan johonkin Mäntän monista hotelleista. Hotelliin kirjautumisen ja lounaan jälkeen hypätään pyörän selkään ja suunnataan kohti Vilppulaa. Vilppulassa päivä aloitetaan aktiviteetilla Lumometsän tuvalla. Ennakkoonvarattu kanoottiretki on mielenkiintoinen tapa tutustua seutuun toisesta perspektiivistä. Vesiretken jälkeen halukkaat voivat kiertää paikalla olevan lyhyehkön luontopolun.

Tuvalta matka jatkuu kohti Vilppulan satamaa ja välipalataukoa. Paikka on oivallinen säästä ja luonnosta nauttimiseen. Vilppulan kiertelyn jälkeen suunnataan takaisin kohti Mänttää, maisemaystävällisesti rantoja myötäillen.

Matkalla kannattaa poiketa Lemmenpolulle. Polku kulkee Gösta-museon ja Art Hotel Honkahovin välillä, joissa taiteennälkäisten on hyvä poiketa. Jos haluaa jatkaa suoraan seuravaan luontokohteeseen, suuntaa Mäntänvuorelle.

Mäntänvuoren luonnonsuojelualueella on erilaisia luontopolkuja sekä näkötorni ja Vuorenkirkko. Mäntänvuorella sijaitsee myös Viinitupa Vuorenmaja. Näkötornin ja luontopolkujen koluamisen jälkeen voi suunnata hyvillä mielin Mäntän keskustaan päivällisen pariin. Seuraavana päivänä otetaan juna Tampereelle heti aamupäivästä tai myöhemmin illalla.

 

Matkaohjelma: