Grand Tour

Grand Tourin polkureitti seuraa Karhunkaatajaa, joten kokonaismatkaksi tulee pyöreästi 235 km. Yhden yön reissuna poljettavaa riittää kohtuullisesti vähän kovemmallekin polkijalle.

Lomasaari Marttinen on oiva täyden palvelun majoituspaikka Virroilla ja Haapamäen Lomatila tarjoaa maaseutuidylliä parinkymmenen kilometrin päässä Vaskivedellä. Myös keskustassa on hyviä majoitusvaihtoehtoja, etenkin jos haluaa viettää iltaa laivarannan tunnelmasta ja Baarpuurin tarjonnasta nautiskellen. Huonompi vaihtoehto ei myöskään ole tunnelmointi Torisevan rannalla valoisassa kesäillassa.

Puolimatkan ruokapaikkana Ylöjärvellä oivallinen on Vänrikki Kurussa. Ruoveden kautta mennessä Haapasaaresta löytyy ravintola Jätkäinkämppä ja Laivarannasta M/S Katrina, Juhlaravintola & Country Bistro Maisa ja Kessa ovat lähempänä Tamperetta.

Pyörämatkat:

Tampere – Kuru 65 km, 4-5 tuntia
Kuru – Virrat 50 km, 3- 4 tuntia
Virrat–Ruovesi 35 km, 2–3 tuntia
Ruovesi–Maisansalo 50 km, 3–4 tuntia
Maisansalo–Tampere 35 km, 2–3 tuntia

Matka-ajat ovat arvioita, taukoja ei ole huomioitu ja jokainen polkee omalla tahdillaan. Jakamalla reissun useammalle päivälle, esimerkiksi 3 yön matkaksi ja yöpymällä Kurussa, Virroilla ja Ruovedellä tai Teiskossa päivämatkat lyhenevät passeleiksi vähän kokemattomammallekin pyöräturistille.