Mänttä-Vilppula: Serlachiuksen museot: Gustaf

Serlachiuksen museot Gustaf ja Gösta tarjoavat kohtauspaikan taiteelle, tarinoille ja niiden korkeaa laatua arvostaville ystäville. Pirkanmaan kulttuurivetonauloihin kuuluvat museot ovat Mäntän kävijälle ohittamaton kohde.

Gustafin vaikuttava museorakennus Mäntän keskustassa on nähtävyys jo itsessään. Funktionalismia edustava pääkonttori valmistui G.A. Serlachius Osakeyhtiön pääkonttoriksi vuonna 1934. Vuorineuvos Gösta Serlachius halusi pääkonttorista yhtiölleen käyntikortin, rakennusta koristavat maineikkaiden taiteilijoiden työt ja se varustettiin aikansa parhaalla talotekniikalla. 2003 yleisölle avatun museon pääosassa ovat tarinat. Usein sisältö kumpuaa pienen paperiteollisuuspaikkakunnan historiasta ja elämästä. Uuden perusnäyttelyn valokeilassa on Mäntän ensimmäinen patruuna Gustaf Adolf Serlachius.

Lainaa polkupyörä museolta. Polkupyöriä saa tarvittaessa lainaksi myös Gustaf-museolta. Pyörä on kätevä väline kesäiseen liikkumiseen Mänttä-Vilppulassa, museot ja muutkin kohteet sijaitsevat muutaman kilometrin säteellä toisistaan. Hauskoja Jopo-pyöriä lainataan panttia vastaan. Panttimaksu sisältää myös kypärän. Pantti palautetaan, kun pyörä toimitetaan vahingoittumattomana takaisin. Lainattu polkupyörä palautetaan Gustaf-museoon sen aukioloaikoina.


Mänttä-Vilppula: Serlachiuksen museot: Gustaf
R. Erik Serlachiuksen katu 2, 35800 Mänttä-Vilppula