Mänttä-Vilppula: Serlachiuksen museot: Gösta

Serlachiuksen museot Gustaf ja Gösta tarjoavat kohtauspaikan taiteelle, tarinoille ja niiden korkeaa laatua arvostaville ystäville. Pirkanmaan kulttuurivetonauloihin kuuluvat museot ovat Mäntän kävijälle ohittamaton kohde.

Joenniemen kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa miljöössä sijaitsevan Taidemuseo Göstan suojista löytyy yksi Pohjoismaiden hienoimmista yksityisistä taidekokoelmista. Museon kartano-osa valmistui Gösta Serlachiuksen kodiksi vuonna 1935. Rakennuksen alakerta on palvellut museona jo vuodesta 1945 lähtien ja kokonaisuudessaan museokäytössä se on ollut vuodesta 1984 alkaen.

Serlachius-museoissa rakennukset ja ympäristö tekevät vaikutuksen. Saat nauttia sekä taiteen että keittiön mestareiden kätten jäljistä. Taidemuseon ravintolan Göstan tarjonnasta vastaavat huippukokit. Tilaisuutenne ohjelmaksi voit valita vakavaa tai hauskaa asiaa taiteesta ja historiasta, draaman kera tai ilman. Voit myös valita luonto-ohjelmaa, muun muassa sauvakävelyretkiä tarjoten samalla kuntoa ja kulttuuria!