Kesän löytöretkeilijät esittelyssä!

Moron ja Ekokumppanien löytöretkeilijät Näsi- ja Pyhäjärvireitille ovat tässä. Äänestyksen ja haastattelujen perusteella parivaljakoksi valikoituivat Emilia Ala-Mononen ja Alen Plehandzic. Löytöretkeilijät polkaisevat ensimmäisille tutkimusmatkoilleen kesöäkuun alussa. Mukaan tarttuvia kokemuksia, kuvia, tunnelmia ja kommelluksia seurataan kesän ajan Morossa ja järvireittien verkkosivuilla.

Tutkimusalueena ovat koko Näsijärvireitti ja Pyhäjärvireitti ympäristöineen eli puuhaa riittää varmasti koko kesäksi. Välillä reissuja tehdään yhdessä ja välillä erikseen. Emilian keskittyy Pyhäjärvireitille ja Alen ottaa Näsijärvireitin selätettäväkseen. Työsuhde-etuna retkeilijät saavat alleen tuliterät polkupyörät Pelagolta. Matkaevääksi tarvittavaa seikkailumieltä löytyy sen sijaan molemmilta omasta takaa. Alla voit tutustua retkeilijöihin paremmin ja TÄSTÄ näet heidän ensimmäisen tehtävänsä videon, joka oli pyörienhakureissu Pelago Bicyclesilta!

Emilia

emilia_pienempi

Juuri parikympin paremmalle puolelle päässyt tamperelainen Emilia Ala-Mononen keräsi mukavan äänisaaliin ja vakuutti valinnassa lämpimän avoimella persoonallaan. Emilia viihtyy pyörän selässä etenkin kesäisin ja uusien paikkojen tutkiminen kuuluu intohimoihin niin kotimaassa kuin ulkomaanmatkoillakin.

– Olen sosiaalinen ja positiivinen, minulla riittää energiaa vaikka millä mitalla. Vapaa-aikani käytän esimerkiksi valokuvaamiseen, käsitöiden tekemiseen ja urheiluun.

Emilia on viime kevään ylioppilas ja opiskeli talven mittaan valokuvausta Voionmaan opistossa. Karttuneet opit näkyivätkin hienosti Emilian Rauhaniemessä kuvaamassa upeassa videossa.

– Sain muutama viikko sitten opinnot päätökseen ja media-ala kiinnostaa minua kovasti. Tein hakuvideosta monta versiota mutta päädyin lopulta ratkaisuun, missä toin oman persoonani mukaan ennen kaikkea kuvien ja tunnelman kautta,

Syksyllä opinnot vievät Emilian Turkuun. Tampere on kuitenkin kotipaikka, jonne Emilia aikoo vakaasti palata, kunhan koulut on käyty loppuun.

– Mahtavaa päästä kesäksi vielä tutkimaan rakkaan kotiseudun kauniita maisemia! Odotan pyöräreissuilta uusia, unohtumattomia kokemuksia. Nämä kokemukset on tietysti tarkoitus saada tallennetuksi ja välitetyksi muillekin, ja sitä kautta innostaa ihmisiä kotiseutumatkailun ja pyöräilyn pariin. Samalla se on tilaisuus hyödyntää valokuvausopintoja käytännössä ja kerätä lisää osaamista.

Alen

Entisen Jugoslavian alueella syntynyt ja Suomeen 1995 perheensä kanssa kotiutunut Alen viihtyy kameran molemmilla puolilla. Osaamista löytyy kuvaamisesta ääni- ja valotekniikkaan sekä grafiikkaan. Löytöretkeilijäksi hänet vei kuitenkin ennen kaikkea luonteva olemus kameran edessä.

Alen on ulospäinsuuntautunut ja sanavalmis nuori mies, jota ei vaivaa turha vaatimattomuus ja kursailu. Ylimielisyyttä herrasmiehessä ei silti ole tippaakaan, kyseessä on vain reipas ja terve itseluottamus aidolla innostuksella höystettynä.

– Olen 28-vuotias poika, joka ei koskaan vanhene. Osaan tarpeen mukaan olla asiallinen tai lapsellinen oikeissa ja joskus myös väärissä tilanteissa. Olen rehellinen ja sanon yleensä mitä ajattelen.

Luontevana verkostoitujana ja uteliaana persoonana Alen uskoo viihtyvänsä oivallisesti löytöretkeilijänä. Kesän reissuilla Alen aikoo kartuttaa uusia ystäviä, parempaa pyöräilykuntoa sekä mielenkiintoisia kokemuksia ympäri Pirkanmaata.

– Odotan innolla, että pääsen pyörän selkään metsästämään Pirkanmaan nähtävyyksiä. Emilian kanssa tulee varmasti pidettyä yllä hyvää kilpailuhenkeä, kun haastamme toisiamme ja kilpailemme kumpi on parempi pyöräilemään, Alen nauraa.

Matkalla mukana

Moro-lehti
Pirkanmaan Osuuskauppa
LähiTapiola Pirkanmaa
Tampereen Vesi
Hopealinjat
Pelago Bicycles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *